Θάσος - Garden Studios

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Θάσος - Στούντιος στη Θάσο

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται απέναντι από τη Καβάλα. Η απόσταση που τη χωρίζει από τα δύο λιμάνια της τη Καβάλα και τη Κεραμωτή είναι 12 και 6 μίλια αντίστοιχα. Η συγκοινωνία γίνεται με φερυμπώτς και είναι τόσο πυκνή, ιδία τη τουριστική περίοδο, όσο και η αστική συγκοινωνία στις πόλεις. Κάθε 45 λεπτά τη τουριστική περίοδο και κάθε 1 ή 1,30 ώρα τον υπόλοιπο χρόνο περίπου.

Η Θάσος είναι ίσως το πιο πράσινο νησί της Ελλάδας με πεύκα που φυτρώνουν δίπλα στο κύμα και εκτείνονται μέχρι τη κορυφή του Υψάριου όρους της.

Οι ακτές της είναι πεντακάθαρες με άμμο που χρυσίζει.

Οι κάτοικοί της είναι φιλόξενοι και έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν στα σύγχρονα και πολυτελή καταλύματά τους.

Το όνομά της το πήρε από το Θάσο τον αδελφό της Ευρώπης. Ο Θάσος στις περιπλανήσεις του για να βρει την αδελφή του Ευρώπη, που είχε απαγάγει ο Δίας, κάποτε έφθασε και στη Θάσο. Όταν την αντίκρισε με τους συντρόφους του μαγεύτηκε από την ομορφιά της τόσο πολύ που αποφάσισε να μείνει για πάντα στο νησί. Έγινε ο πρώτος της Βασιλιάς και της έδωσε το όνομά του.

Η Θάσος έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Το αρχαίο θέατρο, ένα από τα καλύτερα που σώζονται μέχρι σήμερα, γίνεται ο χώρος που διεξάγεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ Θάσου με θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Το αρχαιολογικό μουσείο σύγχρονο και ένα από τα καλλίτερα της Ελλάδας, είναι πλούσιο σε αρχαιολογικά ευρήματα και δίπλα του η αρχαία αγορά σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε .

Τις τελευταίες δεκαετίες η Θάσος έχει γίνει ένα κοσμοπολίτικο νησί και δέχεται επισκέπτες από κάθε μεριά του κόσμου. Όσοι τη γνωρίζουν έρχονται και ξαναέρχονται, φέρνοντας και τους φίλους τους. Η διαμονή, η διατροφή και η διασκέδαση είναι προσιτές σε κάθε βαλάντιο και ο επισκέπτης μπορεί να βρει και να κάνει διακοπές με έντονη νυχτερινή ζωή ή ήσυχες διακοπές.

Η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού έχει φέρει τη Θάσο κοντά σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το φερυμπώτ έχει μειωθεί στις 1,30 έως 1,45 ώρες, ενώ από την Αθήνα στις 5,30-6 ώρες. Το αεροπλάνο από Αθήνα μέχρι το αεροδρόμιο της Καβάλας κάνει μόλις 45-50 λεπτά.

Σας καλούμε νάρθετε και να γνωρίσετε τις ομορφιές της και να ζήσετε αξέχαστες στιγμές για να τις θυμάστε και να αναπολείτε τον υπόλοιπο χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι θάρχεστε και θα ξανάρχεστε. Οι επισκέπτες μας γίνονται και φίλοι μας.